Stichting
Race of the Classics

Bekijk onze twee evenementen:
Studenten Editie Young Professional Editie
is-race-the-classics

Wat is de Race of the Classics?

Stichting Race of the Classics

De Stichting Race of the Classics organiseert jaarlijks een Studenten-editie met ruim 600 deelnemers en een Young Professionals-editie met ruim 650 deelnemers. Aan boord van de Klassieke Nederlandse vloot varen de deelnemers een wedstrijd tussen Rotterdam, Ipswich (GB) en Amsterdam.

Bestuur en organisaties

De evenementen worden elk georganiseerd door hun organisatiecomité met daarboven als overkoepelend orgaan het bestuur van Stichting Race of the Classics.

Studenten Editie

Aan de Studenten-editie, die in april plaatsvindt en in 1989 zijn eerste editie had, nemen bijna alle universiteiten van Nederland deel waarmee de Race of the Classics een van de grootste interuniversitaire van Nederland maakt en het grootste studenten zeilevenement van Europa. In 2017 zal de 29e editie van de Race of the Classics plaatsvinden.

Young Professional Editie

De Young Professionals-editie kende zijn eerste start in oktober 2005 en is sinds dien uitgegroeid tot een onmisbaar evenement voor de Young Professional werkzaam bij de grote multinationals in de financiële, juridische en consultancy sector. In 2016 zal alweer de 11e editie van dit prachtige evenement voor Young Professionals plaatsvinden.

De Vloot

Tijdens de Race of the Classics wordt gevaren in de Klassieke Nederlandse nautische vloot. Waarbij de Stichting niet alleen als doel heeft om Studenten en Young Professionals de kans te geven mee te varen op een van deze unieke schepen maar ook de vloot wil ondersteunen en bijdragen aan zijn voorbestaan. Als ondersteuning van de vloot reikt de Stichting Race of the Classics tweemaal per jaar het Klassieke Schepen Fonds uit. Waarmee een schip uit de vloot wordt ondersteund om zijn klassieke karakter van de vloot te behouden en te vergroten.

klassieke-schepen-fonds

Klassieke Schepen Fonds

In 2007 heeft de Stichting Race of the Classics het Klassieke Schepen Fonds (KSF) opgericht. Dit fonds heeft als doel om de klassieke zeilvaart te ondersteunen in de financiering van projecten die het klassieke imago van het schip ten goede komen. Hiermee wil de Stichting Race of the Classics laten zien hoe belangrijk het is dat de Nederlandse klassieke zeilvloot behouden en goed onderhouden blijft.

Ook dit jaar zal het KSF tijdens de Studenten en Young Professionals edities weer een aanzienlijk bedrag beschikbaar stellen voor bijvoorbeeld restauratie of reparatie van onderdelen: behoudt en verfraaiing van het schip of het vervangen en onderhouden van onderdelen. Gedurende de komende editie kunnen schippers en eigenaren een aanvraag indienen bij de Wedstrijdleiding of het KSF. Om in aanmerking te komen voor deze financiële bijdrage moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Deze voorwaarden staan beschreven in het aanvraagformulier.

De volgende schepen konden afgelopen edities rekenen op een bijdrage van het KSF:

  • De Gallant: schilderen van de masten in houtkleur;
  • Jantje: aanpassing aan de ra´s voor de leizeilen;
  • Iris: orgineel houten kompasbehuizing;
  • Tecla: smidsoven;
  • Ide Min: sextant;
  • Stortemelk: bijdrage aan boegbeeld
contact

Contact

De Stichting Race of the Classics is statutair gevestigd te Amsterdam en ingeschreven in het handelsregister onder nummer 41209959.

Adresgegevens:

Postbus 17020
1001 JA Amsterdam

In de meeste gevallen kan je het beste direct contact opnemen met de organisatie van een van onze edities. Mocht je vragen aan het Stichtingsbestuur hebben, vul dan het contactformulier in.

[contact-form-7 id=”110″ title=”Contactformulier 1″]